Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان بازرسی کل کشور به رئیس دفتر بازرسی امور ویژه این سازمان مأموریت داد تا با همکاری معاونت نظارت و بازرسی امور تولیدی و سازمان حفاظت محیط زیست، ظرف دو هفته وضعیت اجرای قانون هوای پاک را بررسی کنند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ ذبیح‌الله خدائیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور در نشست با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور و معاونان این سازمان درباره اجرای "قانون هوای پاک" با تأکید بر اینکه بحث آلودگی هوا، خاک و آب با سلامت مردم در ارتباط است، گفت: موضوع آلودگی هوا به جان و سلامت مردم مربوط است و صرف نظر از اینکه هزینه‌های زیادی روی دست دولت می‌گذارد، خسارت‌هایی را که به انسان‌ها وارد می‌کند زیاد محسوس نیست و همین مسئله باعث شده هیچ کس به این موضوع ورود نکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه همه ما می‌دانیم آلودگی هوا به شدت برای سلامتی مردم مضر است و همگی قربانی این آلودگی‌ها هستیم، این موضوع را متذکر شد که مسئولان مرتبط با اجرای قانون هوای پاک شرعاً در این زمینه مسئولیت دارند.

خسارتی که به دلیل عدم انجام وظیفه مسئولان به افراد وارد می‌شود حق‌الناس است

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: یک مسئله، مسئله وظیفه است اما موضوع دیگر حق‌الناس است؛ در این میان وظیفه‌ای بر دوش دستگاه‌ها گذاشته می‌شود که اگر خوب انجام نشود، خسارتی به افراد وارد می‌شود که جنبه حق‌الناسی دارد و باید در پیشگاه خداوند پاسخگو بود، شاید در این دنیا بتوانیم کارهای خودمان را توجیه کنیم؛ اما آن دنیا هیچ توجیهی نداریم.

قانون هوای پاک یکی از بهترین قانون‌هاست

این مسئول عالی قوه قضائیه در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه قانون هوای پاک یکی از بهترین قانون‌هاست، تأکید کرد: این قانون نسبت به دیگر قوانین که تصویب شده، بسیار جامع و کامل است، زیرا در این قانون تکالیف تمامی دستگاه‌ها احصاء و مشخص شده و به صورت کلی نیست، از آن طرف برای اجرای آن نیز سازمان محیط زیست به عنوان ناظر اصلی تعیین شده، هرچند که نظارت محیط زیست، مانع از نظارت تمامی دستگاه‌هایی که تکالیف قانونی دارند، نخواهد بود.

وی با تأکید بر اینکه سازمان حفاظت محیط زیست ناظر مستقیم اجرای قانون هوای پاک است، اظهار کرد: در این قانون مشخص شده که کارکنان آموزش دیده سازمان محیط زیست ضابط محسوب می‌شوند. بدین معنی که کارکنانی را که محیط زیست برای نظارت بر اجرای این قانون تعیین می‌کند ضابط هستند و اختیار ضاطبین را دارند و نیازی نیست که از نیروی انتظامی به عنوان ضابط کمک بگیرد؛ یعنی خودشان می‌توانند جلب و بازجویی کنند و به دستگاه قضائی گزارش بدهند و مهم‌تر از همه ضمانت اجرا هم در این زمینه لحاظ شده است.

خدائیان خطاب به مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: با توجه به تمام این اختیارات واقعا چه توجیهی برای عدم اجرای تکالیف خود در زمینه قانون هوای پاک دارید، برای کوتاهی در اجرای این قانون هیچ دلیلی پذیرفته نیست، در این مدت چه اقداماتی انجام شده است؟

برای اجرای قانون هوای پاک به جد وارد میدان شوید و با دستگاه‌ها تعارف نداشته باشید

رئیس سازمان بازرسی کل کشور خطاب به مسئولان سازمان محیط زیست تأکید کرد: مسائلی هستند که  هیچ توجیهی در مقابل مردم و در پیشگاه خدا نداریم زیرا به وظیفه‌مان عمل نکرده‌ایم، به شما به عنوان ناظر اجرای قانون هوای پاک تکلیف شده که اجرای وظیفه دستگاه‌ها را دنبال کنید در این راستا ضرورت دارد به جد وارد میدان شوید و این قانون را اجرا کنید، اگر با دستگاه‌ها تعارف نداشته باشید، همه به وظیفه‌شان عمل می‌کنند؛ اما وقتی مسئولی می‌بیند مرجع ناظر بر اجرای قانون بی‌تفاوت است، اعتباری را که باید برای اجرای این قانون هزینه شود را جای دیگر هزینه می‌کند و به تکالیف خود عمل نمی‌کند.

وی با بیان اینکه سازمان بازرسی با جدیت تمام پیگیر اجرای قانون هوای پاک است، افزود: این سازمان با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست باید مورد به مورد تکالیف دستگاه‌ها برای اجرایی شدن این قانون را راستی‌آزمایی و بررسی کند تا مشخص شود که دستگاه‌ها تا چه اندازه به وظایف خود عمل کرده‌اند و صرف خوداظهاری هم کفایت نمی‌کند.

خدائیان، دفتر بازرسی امور ویژه سازمان بازرسی کشور را مأمور کرد تا با همکاری معاونت تولیدی این سازمان و سازمان حفاظت محیط زیست ظرف مدت دو هفته انجام وظایف دستگاه‌ها را در راستای قانون هوای پاک بررسی و نتیجه را اعلام کنند تا اگر مجموعه‌ای به وظیفه خود عمل نکرده به دستگاه قضائی معرفی شود.

لیست دستگاه‌های سهل‌انگار در اجرای قانون هوای پاک به رئیس جمهور و رئیس قوه قضائیه اعلام می‌شود

وی تأکید کرد: لیست دستگاه‌های سهل‌انگار در اجرای قانون هوای پاک به رئیس جمهور و رئیس قوه قضائیه اعلام خواهد شد و اگر دستگاهی هم به وظیفه خود عمل کرده، قدردانی خواهد شد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه باید مشخص شود که چرا سازمان برنامه و بودجه برای اجرای قانون هوای پاک ردیف اعتبار تعیین نکرده و در صورت تخصیص کجا هزینه شده، افزود: اگر در این بررسی‌ها حتی مشخص شد که مسئولان قبلی به وظایف خود عمل نکرده‌اند موضوع را گزارش دهید، در صورت نیاز پیشنهادات اصلاحی به دستگاه‌ها اعلام شود و مدت زمان مشخص برای انجام این راهکارها تعیین و اگر پس از پایان این مدت دستگاهی به وظیفه خود عمل نکرد بر اساس قانون برخورد شود.

وی تأکید کرد: اگر هر مسئولی بداند چنانچه به وظیفه‌اش عمل نکند یک روز به سراغش می‌آیند، به تکالیف خود عمل می‌کنند.

بنابراین گزارش؛ قائم‌مقام سازمان بازرسی کل کشور نیز در این مراسم با اشاره به اینکه قانون هوای پاک قانون جامع و کاملی است، گفت: در این قانون به غیر از انسان‌ها به گیاهان، جانوران، اجسام و ... نیز اشاره شده که این امر نشان‌دهنده کامل بودن قانون فوق است.

احمد رحمانیان با تأکید بر اینکه نظارت بر اجرای قانون هوای پاک به‌عهده سازمان حفاظت محیط زیست است، تأکید کرد: در این قانون ضمانت اجرایی خوبی از منظر کیفری برای این سازمان پیش‌بینی شده که تاکنون حتی یک مورد از آن ضمانت اجرایی هم استفاده نشده است.

قائم‌مقام سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه هیچ راهی به غیر از ورود جدی به اجرای قانون هوای پاک وجود ندارد لزوم توجه به موضوعات فرهنگی را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: در خصوص اجرای این قانون سازمان بازرسی برای همکاری با سازمان حفاظت محیط زیست اعلام آمادگی می‌کند؛ چراکه اجرای آن نیازمند یک اقدام هماهنگ و عاجل است.

گفتنی است؛ علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه در قانون هوای پاک برای 10 دستگاه به صورت مستقیم تکالیفی در نظر گرفته شده خواستار همکاری سازمان بازرسی با سازمان محیط زیست شد و بر لزوم انطباق طرح‌ها و برنامه‌ها با سیاست کاهش آلودگی هوا، تخصیص اعتبارات اجرای تکالیف اجرای قانونی هوای پاک، تقویت سازمان محیط زیست در بحث امکانات، تخصیص بخشی از مالیات‌های هوای سبز به صندوق محیط زیست و ... تأکید کرد و از سازمان بازرسی خواست به عنوان یک نهاد نظارتی به سازمان محیط زیست کمک کند.

قانون هوای پاک شاخص استانداردی برای تعطیلی مدارس و کسب‌و‌کارها نداردپیشنهاد واگذاری اختیارات اجرای "قانون هوای پاک" به معاون اول رئیس‌جمهوراجرای "قانون هوای پاک" در تهران به زاکانی سپرده شد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قانون هوای پاک سازمان محیط زیست سازمان بازرسی قانون هوای پاک سازمان محیط زیست سازمان بازرسی رئیس سازمان بازرسی کل کشور اجرای قانون هوای پاک سازمان حفاظت محیط زیست سازمان محیط زیست اجرای این قانون آلودگی هوا برای اجرای دستگاه ها خود عمل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۳۹۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسألە حفاظت ازمحیط‌زیست در ایران مانند آن چه در اندیشە فلسفی سایر نقاط جهان نیز مشابه آن روی داده است، در پارادایم طبیعت‌گرایی ظهور یافت.

نرگس آذری (دانشجوی دکتری جامعه‌شناسی سیاسی) در مقاله‌ای با عنوان «در باب ضرورت یک انقلاب شناختی در جامعه‌شناسی ایرانی» به این موضوع اشاره می‌کند که اهمیت به محیط‌‌زیست به مثابۀ نوعی بینش در مقابل انسان‌محوری فزاینده عصر توسعه و مدرنیسم قد علم کرده است و رویکرد طبیعت‌محورانه‌ای را شکل داده  که در آن محیط‌زیست نیازمند توجه و مراقبت فوری است.

* محیطزیست  و مناطق حفاظت شده

به زعم این پژوهشگر حفاظت از محیطزیست نیازمند تعریف محیطزیست در تقابل با فعالیت‌های انسانی دانسته شده است و از همینجا مرز‌های محیط‌زیست در آن چه اکنون به عنوان مناطق چهارگانه‌ حفاظت شده می‌شناسیم پدید آمد. شکل‌گیری این مرز‌ها به زمان تصویب قانون شکار به عنوان اولین قانون محیط‌زیستی کشور و ایجاد مناطق ممنوعه در سال ۱۳۴۲ برمی‌گردد.

او در ادامه می‌نویسد در آن زمان با توجه به وسعت کشور و بودجه‌های محدودی که در اختیار شورای شکار قرار می‌گرفت، تشخیص داده شد اگر عمده منابع اعتباری به مناطقی تخصیص داده شود که به لحاظ بوم‌شناختی اهمیت ویژ‌ه‌ای دارند، موجب موفقیت بیشتر در حفاظت از آن مناطق خواهد شد. بنابراین نواحی حفاظتی که  بعداً مناطق حفاظت شده نامیده شد به وجود آمد. در این مناطق شکار ممنوع بود مگر آنکه مجوز لازم از شورای شکار گرفته شود.

* رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 

آذری می‌نویسد مراتع و جنگل‌های واقع در مناطق حفاظت شده تابع محدودیت‌هایی بود که از سوی شورای شکار و وزارت کشاورزی و منابع طبیعی اعلام شده بود و با تصویب قانون شکار و صید در سال ۱۳۴۶ و تأسیس سازمان شکاربانی و نظارت بر صید، مفاهیم پارک‌های ملی و مناطق حفاظت شده به روشنی تعریف گردید.

آذری در ادامه توضیح می‌دهد که تا قبل از تأسیس سازمان حفاظت محیطزیست در سال ۱۳۵۰، حدود ۶ پارک ملی و ۳۵ منطقۀ حفاظت شده شکل گرفت. بدین ترتیب حدود هفتاد سال پیش، ترسیم این مرز‌ها با انگیزه ایجاد امکان حفاظت با توجه به محدودیت‌های موجود، محیط‌زیست مورد حمایت و حفاظت را به نام محیطزیست معرفی کرد و چهار طبقە حفاظتی با نام‌های پارک‌های ملی، پناهگاه‌های حیات‌وحش، مناطق حفاظت‌شده و آثار طبیعی ملی تعریف و رده‌بندی شد.

* جهان مدرن و محیط‌زیست

این پژوهشگر در ادامه می‌نویسد در کشور تمام تلاش براین بود که مناطق حفاظت شده  با ملاک‌های جهانی و حتی نام‌های رایج منطبق شود که در ایران آنها با نام مناطق چهارگانۀ محیطزیست شهرت دارند. اما این مرز‌ها هرگز نیازی به انطباق با زیست‌بوم تاریخی جامعۀ پیرامونی در خود ندیده‌اند؛ اگرچه این ظهور صنایع و شهر‌های مدرن و نیاز‌های فزاینده‌اش بود که محیط‌زیست را متأثر می‌ساخت.

این نویسنده در جمع‌بندی این پژوهش به این موضوع اشاره می‌کند که آنچه در تعیین مناطق چهارگانه، به عنوان تهدید نهایی معرفی و توسط مرز‌ها تهدید شد عمدتاً فعالیت‌های جامعۀ روستایی بود. جامعه‌ای که به واسطۀ همین اعلان جنگ، خود را برای گسترش مرز‌های جغرافیایی و مرز‌های بهره‌برداری‌اش حریص‌تر کرد، جدالی که تاکنون برای تعیین حدود مرز‌ها از دوسوی این جبهه‌ها ادامه دارد. موقعیتی که در میانه نبرد قانون و منافع نابودی محیط‌زیست در همە ابعاد و شاخص‌هایش را هدف گرفته است.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز نخستین بازرسی و نظارت خانه‌های محیط زیست کشور از گیلان
  • سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ کرد/کارمندان دولت حق دریافت هدیه را ندارند/ برخورد قضایی با متخلفان
  • حل مساله گردوغبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌ها است
  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم
  • تکالیف کارگروه پدافند غیرعامل برای دستگاه‌های اجرایی
  • تکالیف جدید کارگروه دائمی پدافند غیرعامل برای دستگاه‌های اجرایی کشور
  • تکالیف کارگروه دائمی پدافند غیرعامل برای دستگاه‌های اجرایی
  • ۱۴۹۱۵۱ نفر در صف انتظار وام ازدواج هستند
  • ۱۴۹۱۵۱ نفر در صف انتظار تسهیلات ازدواج هستند
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست